May 12, 2009, 2:34 PM

Вътрешна Бразилия 

  Poetry » Other
507 0 1

Вътрешна Бразилия

 

 

I never sailed the Amazon and I never reached Brazil,
But the Don and the Magdalena they can go there when they will,
And weekly from Southampton great steamers white and gold,
Go rolling down to Rio, roll down, roll down to Rio,
And I'd like to roll to Rio someday before I'm old...

 

Rudyard Kipling

 

Когато ставам сутрин в пет,

все още мигат жълти светофари,

почти непукнала зора опарва

фасадата на „Интерпред”.

 

Безсъние ме мъчи? Може би.

Или пък просто липсва ми търпение,

за да посрещна отредените

за този мой ден хора и съдби.

 

Избръсвам се, но не припрян -

налага се да бъда елегантен -

и почвам да подреждам в чантата

парченцата на днешния си план.

 

Компютъра – това е ясно,

тефтер с неотговорени въпроси,

опърпаната книга на Буковски

и GSM-а в джобчето отдясно.

 

И най-накрая – щях да я забравя,

като обет за бъдеща идилия

и мойта Вътрешна Бразилия

на тайното ù място ще поставя.

© Наследник на Куфара All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??