Jun 16, 2009, 1:28 AM

Възел 

  Poetry
526 0 2

Завързани със възел най-изкусен
са китките на моята кралица.
Напразно затова бих, знам, очаквал
да вземе тя в прегръдки своя рицар.

Да върна свободата ѝ копнея,
та струните на прелестна китара
тя с пръсти белоснежни като дърпа,
със музиката пролет да докара.

Понеже са ръцете ѝ във плен,
в очите ѝ цъфтят уханни рози
и пръскат аромат, но забранен...

"Тоз възел здрав направи кой?", тогаз
попитах с гняв, а тя ми отговори,
със своя нежен глас: "Самата аз..."

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??