Взрив
Не ви ли вълнува как душата прелива?
През сърцето, цветята, очите, небето.
Красотата, жената, мъжът и детето.
И събира в усмивка всичко, което
си струва да виждаме.
Мелодии, звуци, образи, ритми -
не ви ли вълнува как тихо възникват?
Войни ли търсят, или събарят стените?
Войните са глупави - бавят красивото.
И събират във стон всичко, което
си струва да чуваме.
Не ви ли вълнува как душата умира?
През сърцето, цветята, очите, небето.
Красотата, жената, мъжът и детето.
И събира умът ни всичко, което е само за чувстване...
Взрив... взрив... взрив...
© Йоана All rights reserved.