Пред теб – човечето кибрит,
запалило чуплива клечка,
избухва като динамит
в устата на горяща печка.
Разгаря пламъчният ад
отгледаните с его страсти,
превръща ги в конгломерат,
дори за себе си опасен.
Опитваш се да загасиш
ти тази злоба нечовешка.
Ще можеш ли да го спасиш
с една подострена надсмешка?
© Мария Панайотова All rights reserved.