На себе си не мога да простя.
Очаквам някой друг да ми прощава.
Съдбата ми е блудница, а тя
на всеки срещнат с радост се продава.
Чудовища ръмжат в деня ми сух.
Вампири с остри зъби зорко дебнат.
Протяжен вой на вълк във моя слух
разтяга бавно дните непотребни.
Все по се лутам в нечии съдби.
И мракът ненаситно ме поглъща.
Срахувам се до лудост да не би
да срещна себе си във чужда къща.
© Нина Чилиянска All rights reserved.