Ябълки
======
Ще разцъфнеш и ти! Не унивай.
Чуй как пролетно раждат се чувства.
Оцеляхме! И още сме живи.
Да надскочиш смъртта е изкуство.
Още пъпли студът по земята
и мъгливо в плътта ни се впива,
но без ябълки рухна змията,
а пък Ева с Адам е щастлива.
Ще разцъфнеш и ти! Като пролет.
Дъхав цвят от любов ще напъпи.
Ще усетиш душата си в полет,
а в снагата си – палеща тръпка.
Крива ябълко, духа южнякът
и животът облича зелено.
Аз сънувах как ябълки някой
в златна есен дарява на мене.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.