Nov 28, 2023, 8:04 AM

Южен плод 

  Poetry
127 3 1

Мечтая си за чудното море,

за белите вълни и топъл пясък,

кръжащи чайки в синьото небе

и изгревът със златния му блясък.

 

До мен е утрото със сънени очи.

Ръка протягам южен плод да взема.

Усещам топлина на слънчевите дни.

Духът на огненото лято ме обзема.

 

Разтварям с пръсти нежна мекота,

там има скрита  розова наслада.

Проблясва влага, жаден съм сега,

да впия устни в искана награда.

 

С език усещам странно сладостта.

Тя някак бавно се разлива в мене.

Едно блажено чувство на страстта,

забравяйки деня и сивото му бреме.

 

Не зная как във мъничка смокиня,

събран е еликсир от райски чудеса.

Това творение е прелестна магия,

която те отнася в приказните небеса.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ето защо в библейските псалми смокинята е назовавана смоковница.Смокът е привличан от млякото което капе от узрялата смокиня...
    Всяка смоковница си "търси" смок с уханието на еротичен подтекст!
    Правим сладко от смокини и му слагаме индрише за аромат и орехови ядки за мъжка мощ и женско предразположение...
    Така че винаги има възможност за "плажни плодове"!
    Харесва ми!🙏🫠
Random works
: ??:??