Oct 16, 2015, 8:13 PM

Юлска среща в акростих 

  Poetry » Love
445 0 0

ЮЛСКА СРЕЩА

В АКРОСТИХ

 

Аморално ли е толкоз

бързащ, запъхтян, горещ,

в делничната обиколка

гадже бившо ако спреш,

даже и да сещаш болка?

 

Ех, добротo старо време

жал в душата ще роди!

Зер една ли тръпка дреме

и един ли спомен бди?

 

Йовчо, що си ти препатил?

Как си в служба изкласил? —

лъхва те парфюм познат и

милваш с поглед тез коси.

 

Неизказаната нежност

озaрява с таен чар,

пълна с упрек не, с надежда,

радocт и усмивка в дар.

 

Страст потулена избива —

трудно ще я задържиш —

уж забравена, но жива.

Фройд че прав е, ще решиш.

 

Хорски поглед пренебрегнал,

целомъдрие проклел,

чудиш се защо си стегнат,

шепнеш ти, език oплел.

 

Ще си тръгне тя, и ето —

ъгъл скри това лице.

Юли вън е, под небето.

Януари — на сърце.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??