Jun 30, 2022, 6:39 AM

Юнско, хищно 

  Poetry » Love
673 1 1

Въздишка. В безоблачен следобед.

Жежък аромат на искане. Омаен

блян. Свян покрай очите на хората.

Миг и дъх на чакане. Безкрайно.

 

Самотни устни чакащи. Блеснала

светкавица. Прегръдка в лека наслада.

Захапка за гърлото. Трепет пулсиращ.

Поглед във нищото. Тиха поквара

 

в небесния ритъм. Облаци бели,

натежали до грохот. Алени мисли

между четири пламъка. Емералдови

мигли. Препускащи с писъци.

 

Там отвъд мислите. Полъх копнеещ

до тиха възбуда. Оголени чувства

до тъмните облаци, болезнено пеещи

с хорът на вятъра. Бяс случващ се.

 

Отприщени вълци в своята глутница.

Алфа и алфа. Потънали в нищото,

поемащи по дивите влюбени улици.

В дъжд. И нощ. Страст… на хищници.

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??