За да могат да ни имат
В зеленото на лятото
Като птици отлитаме
Но сбогуването винаги отлагаме
За да ни помнят
И за да сме завинаги заедно
Една нарисувана малка като момиче
Жена
Ми каза веднъж
Че сексът е изтрезняла любов
И никога да не търся причина
Да мразя другия мъж
В леглото ù
Така че по цял ден
През каналите на телевизора
Гледам света
И светът ме гледа през моите канали
И отново се караме с моята
И после се сдобряваме
Куфарите с тежките си пътувания
Чакат ни
Прегръщам мама
После прегръщам тати
И за да могат да ни имат
Не поглеждаме назад
И сбогуването винаги отлагаме
Защото както ми каза една малка като момиче
Жена
В задния ми джоб няма място за стари фотографии
И нямам време да плача
Повече
Защото ще сме винаги заедно
И ще ни помнят
И ще кажат на някого за нас
Някога
* * *
Аз затова заминах
Затова избягах
И пустинния
Вятър
В шепите си хванах
Защото съм диво дете
И защото съм дух на електрическите китари
На...
Помните ли преди как се събирахме
По цял ден не правехме нищо
Чакахме лятото
Да се настани в краката ни
Да размаха опашката си
За да можем да пием бирите си в парка
Да пушим джойнт
И да се излежаваме
Музиката...
Не мога да повярвам
Че продаде старите си дрехи
И косата си подари на някого
Че порасна
Че...
Аз затова заминах
Затова избягах
* * *
И сега в тъмното на пурпурната нощ
Мастилено мечтая да те имам пак
И усмихнати са спомените ми за теб
И мъничко боли
Но ми е сладко
Сбогуването винаги отлагаме
За да могат да ни имат
И за да сме заедно
11.04.2009
© Десислав Илиев All rights reserved.
- Аз съм на върха на света!!!
Ха, ха, ха, ха... Пролетни поздрави от слънчевият парк на Doperich