Mar 19, 2009, 7:15 AM

За да свърши светът 

  Poetry
429 0 2

За да свърши светът
И в чашата ми никога да не остава вино

През ден минават цигански търговци
И в шепите им се продава още малко време
Да прекарам с теб
Пръстите ми надпреварват се
Да те докоснат
Да те вкусят цялата
Да не те забравят

За да се започне отначало
Всичкото с което опознаваме
Нещата измежду нас

Защото аз още се чувствам млад
Защото аз още по камъните бос ходя
За да те стигна
И под слънцето слушам шепота на омагьосаното море
За да те приема отново при себе си

И ми липсват онези моменти
На баладично чакане по пътя
В които минутите в свойте пируети
Се прегръщат в дълги часове

И само за да свърши света
За да няма повече никога болка в гърдите ми

Те знаят обаче
Циганските търговци
Как да те накарат да купиш
Малко от тяхното време
Да преглътнеш горчивите тръни
И да преплуваш студеното

Защото имат музика
И защото музиката им е ронлива като пясъчни скали
И защото лесно се събира

Защото аз още се чувствам млад
Както когато те виждах веднъж седмично само
Ако имах късмет
А ти беше неземно красива
И чакаше своето цвете

За да свърши света
И да започне отначало

Като в колело повтарят се уханията ни
Спряло за момент
И пак се завъртяло

18.03.2009

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • и да започне отначало
    пак така
    ---------------------

    с Бети. благодаря!
  • "Защото имат музика
    И защото музиката им е ронлива като пясъчни скали
    И защото лесно се събира"

    Наистина е такава...

    Много талантливо! Харесах!
Random works
: ??:??