За дерето и всичко живо по морето
Не месец, а години
веч не спира
да се носи от ефира
лай, вой и стон
за поредният бетон.
Пак някакви хиени
надават вой
като сирени:
,,-България към възход
не ще върви,
ако ,,Карадере"
не се застрои!"
Веднага в ефира
чува се лай.
Защитници на стадото,
то се знай:
,,-Престанете с тоз бетон!
Брега премачкахте
като полудял слон!
Пред него ще стоим
и не ще позволим
последното кътче
от това море
някой пак да откраде!"
След лая
чуват се стон и вопли
от почерпени
беловласи ,,безработни":
,,-Работа ще ни донесе
щом дойде бетона,
докат Свети Петър
не ни отнесе с файтона!"
От стенание, лаене и вой
от години ни ефира,
ни народът е в покой.
Но и децата знаят
и поговорката, и краят,
че и след години дори
ще стане ,,Кучетата лаят,
керванът си върви",
щом няма закон
за риза, вратовръзка, панталон.
© Никола Яндов All rights reserved.