Защо се разделихме днес отново?
Какъв е днешният девети май?
„Денят победен“ – чувам гордо слово,
или на – „Европейският ни Рай“
Горещо спорят българите – братя,
кое да честваме, макар онлайн.
Ще кажете разпалено превратно,
Съветският съюз печели. Край!
Без него няма никаква Европа,
и никакъв дори Евросъюз.
На някой яко му дъската хлопа,
щом слага ясно - минус, ясно - плюс.
Историята има свойте факти,
нима ги знае всеки тъй добре.
Оставаме си с приказките сладки
за сетен път разкъсани на две!
© Данаил Таков All rights reserved.