Jun 10, 2021, 11:33 PM  

За една поетеса в количка 

  Poetry » Phylosophy
346 0 1

Когато съдбата загърби душата,

но шанс за надежда не стига.

Когато отчаян дочакаш зората,

но знаеш, че после нощта я застига.

 

Когато погледнеш недъга в очите 

и сълзи на вади потичат,

когато се молиш да свършат бедите,

които кошмар се наричат.

 

Когато в количка съдбата кове си

и стихове чисти нарежда.

Тогава, тогава, все пак е надежда,

глава за поклон аз и свеждам.

 

 

© Бончо Бончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??