Sep 23, 2008, 1:56 PM

За хиляди треви... 

  Poetry » Other
1122 1 29

Вали.

Небето ни намокря

с добротата си.

Във шепите на хиляди треви

се свиват меко капките в съня си.

Зеленото пониква

като звук -

по кожата на тихото вибрира.

Тупти в очите

с ритъм на капчук.

В мембраните на вените пулсира.

Подскача по ръцете ми,

расте,

разбива се в дъждовния прозорец.

Разпуква се,

разлива се,

тече

към покрива -

катери се,

нагоре...

И може би достига до небето,

до облаците,

за да им разкаже

за хиляди треви, в чиито шепи

копнежите за дъжд се раждат.

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??