Apr 3, 2013, 8:08 AM  

За хляба, любовта и още нещо 

  Poetry » Love
513 0 0

Казват хора стари:
"Там, где си вадиш хляба -
друго не търси!",
сбъркаш ли -
тогаз едва ли
и Любовта ми ще да те спаси.
И въпреки това
човек допуска грешка,
въпросът е...
да може сам да си прости
и гордостта си без насмешка
да пренебрегне и да заличи.
Да се усмихва иронично -
всеки го владее,
но да си честен с другия -
това е същността,
която кара те без болка да се смееш,
да любиш нежно,
да си верен до смъртта.

 

D.E.H.

© Олег Деков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??