За хората
Когато някому със нещо си полезен
и щом раздаваш своя малък дял,
когато от живота си не си разглезен,
бъди уверен - в прав път си вървял!
Когато ти си скътан в нечии зеници
и имаш място в нечие сърце,
над тебе няма да заграчат злите птици
и ти ще срещаш Лошото с лице…
В живота винаги зли псета ще те лаят
и грозни гарвани ще те кълват!
Но хората край тебе все ще те познаят
и те от хулите ще те спасят!
© Христо Славов All rights reserved.