Apr 20, 2012, 10:53 AM

За какво ли... 

  Poetry » Landscape
781 0 14

За какво ли си мисли цветчето,
кротко свело главица за сън?
За това как бе синьо небето?...
За кълбото, да свети заето?...
За крилцата, със златния звън?

Не. Когато замрат гласовете
на приспаните в люлка от здрач
и в тревите засвириш ти, ветре,
незначимото, дребното цвете
стиска своя уханен клепач

и, потъвайки в себе си бавно,
като в някоя топла река,
под превитата круша люляно,
то си спомня с движение плавно
как го гали красива ръка.

 

За друга трактовка на въпроса, вж. http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=277854 :)

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??