Nov 13, 2009, 11:40 PM

За какво си заслужава 

  Poetry » Phylosophy
1230 0 4

За едното нищо ли дойдох чах дотук?

Във вечността ли съм спряла?

Но ще остана, на Живота напук!

Ще остана, макар отмаляла!

 

Да живееш какво означава -

да се бориш, да се скиташ без път...

Или да потънеш в дълбока забрава,

търсейки някъде приказен кът.

 

Да политне душата свободна,

да потънеш във приказен сън

и да чуеш песен съдбовна -

на сърцето си чудния звън...

 

Да намериш искрица добро,

за мечтите си да копнееш...

Ето, аз разбрах за какво

заслужава си да живееш!

 

май, 2006 (когато бях ученичка в седми клас)

 

© Христина Маджарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??