Jul 25, 2007, 4:35 PM

За любов създадена 

  Poetry
825 0 30
 
- Ще ти даря корона за косите
и  дрехи, все от злато изтъкани,
ще те погледна право в очите,
когато казвам: С тебе сме избрани.
  
- Ще ме водиш ли по тайните пътеки,
които в сънищата ни добре са скрити,
ще ме приютиш ли в своите доспехи,
за да ме гледаш с обич, без насита?
  
- Дори след залеза на нежните лъчи,
на ръце аз ще те нося до разсъмване,
реалността сравнявайки с мечти...
В нас светлото и в тъмно ще разпалваме.
  
- А сега, без страх, ти събуди ме,
но в забравата съня да не оставяме.
Аз с тебе съм, макар и не принцеса,
но цялата съм за любов създадена.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??