May 3, 2006, 4:22 PM

За любовта 

  Poetry
1112 0 4
Да те докосвам със страст и възбуда.
И с устни по теб да танцувам.
Със жар да изпивам дъха ти.
Без теб да живея се уча.
Без дъх ще остана, но
теб ще желая
и теб ще обичам.
До края.
 
И пак те искам, и копнея
да мислиш за мен,
без назад да поглеждаш.
До теб да бъда -
мечтая и днес.
Минават дните,
а моят зов по-силен става.
Глухо отвръща ми хоризонта
и твоят глас до мене
все по-слабо долита.


Малко страст ли желая?

Само страст -
                гореща и жарка!
Няма малки победи.
И за всяка победа
при тебе ще бягам.
Скрий се от мен -
ще те търся със устрем
на страшна дивачка.

Като чаша вода
сред пустиня те пия.
Като звезда
сред мрака те търся.
Като дългоочаквана пролет
те обичам.
И пак си там,
където мен ме няма.
И те губя,
а чакат очите ми...


© Ангелина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??