Apr 10, 2014, 5:03 PM

За малката русалка 

  Poetry » Love
679 6 8

 

 

"И ти ли ще отплаваш като другите,
откраднал късче обич от душата ми?
Уплашил си се може би от бурите
на дните ми и вдигаш си платната.

Дано да са попътни ветровете ти
и водят те към изгрева на слънцето.
Не спирай, щом достигнеш бреговете.
Съкровищата често са на дъното."

Така открихме мъртвата русалка -
с писмо от кръв, заплетено в косите,
отпуснала главицата си малка
за пръв и сетен път върху скалите.

© Яна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??