Sep 1, 2022, 8:18 AM  

За мастиите и… 

  Poetry
170 2 2

Аз зная отлично какво ще се случи,

ако за поздрав десница му дам.

Той е… мастия - скимтящо, зло куче.

Ляга на всеки без никакъв срам.

 

Той… хапе ръката, която го храни.

На кокала само става другар.

Съвсем не му пука за чуждите рани.

Човек за човека за него е звяр.

 

В боклуците рови за мръсна помия.

Край кофите иска все да е пръв.

За свинска яхния другарят - мастия

готов е да пусне на всекиго кръв.

 

От своята сянка страхува се даже.

Размахва опашка види ли вълк.

А вълкът на момента ще го накаже.

Него, в природата това му е дълг.

 

Вълкът не понася в гората мастии.

Своето стадо той пази така.

Така го предпазва от простотии.

От хора с вонящи на мърша гърла.

 

 

Юри

Йовев

Септември

2022 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Jackie! 😊🌹
  • Актуална тема. И аз съм писала за тези хора.
    "Даваш му хляб, а те мисли за враг,
    мисли какво ще поискаш в замяна..."
Random works
: ??:??