Apr 15, 2012, 11:46 AM

За първата любов 

  Poetry » Love
964 0 1

 

 

Моя първа любов!

Мой пръв любовен трепет в сърцето!

Потъвам в спомени за теб... и ето -

Те далеч назад във времето ме връщат

и мигове любовни отново в мен възкръсват.

 

 

Тогава, когато за пръв път те видях,

от хубостта ти направо онемях...

Исках да ти кажа нещо, но не можах...

Само омаян поглед в тебе впил,

гледах образа ти чаровно мил.

 

 

Спомням си срещите ни в парка, под звездите,

как се молехме да ни се сбъднат мечтите!

Прегърнати задъхано как с теб се целувахме

и сякаш въздуха около нас с любов изпълвахме!

 

 

Първите любовни клетви тогава изрекохме

и във вярност до смъртта си се врекохме...

Но не по наша вина, а на твоите родители,

останаха несбъднати мечтите ни!

 

 

 

Казваха ни, че невъзможно е да има

любов между българката и циганина.

Озлобени крещяха: Или се разделете,

или проклети бъдете - Умрете!  

 

 

Колко мъка и страдание донесе любовта ни.

След раздялата ти посегна на живота си -

А аз и до днес нося болка в душата си -

тогава от болка проклинах съдбата си!

 

 

Сега, когато толкова време е минало,

разбирам, че то болката ми не е и лекувало.

Тази болка още изгаря в душата ми,

щом ме върнат при теб незабравимите спомени!

 

1987 г.

 

 

© Михаил Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??