Безкрайно се вълнувам
за следващия вот.
Защото ще гласувам
за някой - неидиот.
За мъж - интилигентен,
не някакъв фатмак.
Достатъчно потентен
за нашия бардак.
За тачен наш професор.
Един - визионер.
А не, за сляп агресор
и чужд легионер.
За мъдър просветител,
не някакъв боклук.
За наш - обединител,
а не за свит юмрук.
И не, за мъж под чехъл
на палава жена,
прехласната по дрехи
от проста суета.
Безкрайно се вълнувам,
аз вече съм избрал:
За ректор ще гласувам,
а не за генерал.
Юри
Йовев
Октомври
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.