Jan 28, 2018, 8:25 PM

За теб 

  Poetry
202 0 0

Велик си! Но дали когато беше хлапе,

мечтата ти борбена славна бе.

Дали мечтало е едно дете,

Радецки към битка да поведе.

 

Сега герой си, с нас, в нашите сърца.

Улици, върхове са твоите чеда.

Никой нивга заради теб битка не видя,

в днешни времена кръв не проля.

 

Твоята чета как вярно, славно с теб върви,

към необятни, залени планини

и как гордо викаш ти с гръмкия си глас:

„Радецки винаги ще е в нас”.

 

Стихове велики, за прославни векове,

твои, всеки може да ги прочете.

За любов, за война и за мъка, и тъга,

но един стих гори в моята душа.

 

Как хора, деца в тебе героя намират?

Стихове пишат за саможертва

и всички възхвални песни пеят,

нека бъде- победа, свобода.

© Петя петрова All rights reserved.

За един от многото реални герои. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??