Dec 5, 2010, 11:05 PM

За теб, Българийо! 

  Poetry » Other
1168 0 4

Как да бъда за теб достоен?

Как да докажа любовта си към теб?

Как да живея живот спокоен,

като мисля, че не правя всичко за теб.

За теб, Българийо!

 

Властимащи тъпчат и мачкат всеки наред.

Заграбват, продават без жал от теб.

За пари и слава са най-отпред

и вкарват в затвора достойните за теб.

За теб, Българийо!

 

Но знам, има хора, за теб зажаднели

и нека поне борят се те.

Не съм единствен в твойте предели,

а и всеки от тях с чест за теб ще умре.

За теб, Българийо!

© Ангел Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??