Jan 12, 2007, 6:01 PM

За теб любов 

  Poetry
1000 0 27

В този живот и прекрасен и тъжен,

пътища много преминах... безчет.

Птици ми пяха и носеха в песен,

тебе Любов, само тебе - навред.

Плаках с усмивка, смях се в сълзи,

стъпки оставях и по нови вървях,

чаках си принца, мен да спаси

с нежна целувка, когато аз спях.

Застилах със обич леглото за двама,

разпалвах огнища и в летните дни,

завивка безгрижна си бях изтъкала

с нишки от болка и нови мечти.

И вплитах надежди за новия ден,

добавях от днес и от вчера във нея.

Мълчаливо завивах, не само мен -

 за тебе Любов, изтъках таз постеля!

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??