Jul 30, 2022, 10:25 PM

За твоята душа в съдбовни длани 

  Poetry » Other
758 1 2

Поглеждам на Съдбата в двете длани

и виждам в мъката й жарък блян и...

    и обичите нежно безразсъдни.

 

Желая тя сега да ме покани

и в най- дълбоките сърдечни рани,

    и истинска една мечта да сбъдне.

 

Разстилат се цъфтящите поляни

от слънчевите светлини огряни 

    и приютяват мистики безпътни.

 

След срещите и спомен ще остане

и искреност от чувствата раздрани

    ще скита пак по есените мътни.

 

Дали ще рухнат звездните тавани

и тези тухлени стени разпрани

    дали ще плачат със сълзù оскъдни?

 

За хора не говоря, непризвани

и не за някакъв живот по план и...

    и не за смърт, която ще ни глътне.

 

За твоята душа в съдбовни длани

аз моля се с надежди неразбрани.

    И с творчество, и в световете бъдни -

 

с Любов живей отвъд епохи съдни!

 

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??