Къде живеят залезите нощем,
не вярвам, че умират – няма как!
То, Слънцето в обятията мощни
прибира ги до себе си ... и знам,
че има цяла залезна витрина
със подредени заниците там –
безброй искрящи чувствени картини
във бляскавия, златен, слънчев храм.
Галерия от вдъхновени страсти,
вълни от пъстроцветни петънца.
А изгревите, до един пристрастни
са срещу им – с всеобща с тях съдба!
© Данаил Таков All rights reserved.