Заблуда
Пожелавам ти да
страдаш за нея,
както аз страдах за теб,
да я ревнуваш от всеки и от всичко,
да проклинаш онзи ден,
в който ме замени за нея.
Онази, която уж те обича,
но след други тича.
Онази, която
само те разиграва
и не знае любов да дава.
Ах, дано някой ден
разбереш, че грешка
направи голяма,
но тогава не идвай при мен -
прошка не ще ти дам!
© Петя Георгиева All rights reserved.