Jan 24, 2013, 5:42 PM

Заблуда 

  Poetry » Love
717 0 3

Казваш ми, не мога да обичам,

бурен облак бил съм във деня,

във нощите - притихнала съм птица,

не тебе съм прегръщал, а съня.

 

Сещаш се, че с време остарял съм,

с клетвите по белите коси,

вечери, когато се завръщам,

любов две шепи, казваш, донеси.

 

Спомняш си момчето - огън бил съм

далече, някога, зад хълмове лета,

ръцете ти с целувки съм обкичвал

сега предлагам само самота.

 

Вярваш ли, че вече съм угаснал,

в сърцето, че се щурат бучки лед,

в душата си бодлите съм припасал,

на ласките съперник съм заклет?

 

Казваш ми, не зная да обичам,

съзираш мрачни дяволчета в мен,

а щом заспиш не чувстваш ли как сричам

по устните ти, ангелски пленен!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??