Забранената любов е най-сладка, казват,
чужда любов, казват хората, не го доказват.
Забранена любов между двама, мъж и жена,
любов греховна, неосъществима, една мечта.
Забранена любов с любима на мой приятел,
не това не е любов за мен, аз не съм предател!
Виждам тръпката, любовта в неините очи,
а и казвам нещо просто. - Недей, само замълчи!
Да аз много я харесвах и какво от това,
не мога, на мой приятел ти любима си жена!
Мога и без теб но не мога без верен приятел,
може би съм глупав, но оставам си мечтател!
И тогава и казах на признанието и да замълчи,
и сега ми се връща, ах как ми се връща и боли!
Времето отминава и хубавите спомени остават,
забранената любов, сълзите ми напират, натежават!
А ти продължи живота си и си спомни,
за мъжкото приятелство ти разкажи,
на своите синове ти разкажи историята,
за Живота, Приятелството и за Любовта!
© Валентин Миленов All rights reserved.