May 3, 2013, 8:14 PM

Заешка сватба 

  Poetry » For kids
680 0 11

Гъдулката Щурчо изкара
и засвири игриво хорце,
а Мравчо със свойта китара
пробуди всяко сърце.
Събраха се всички в гората
на поляната, в стария лес,
Меца и Мечо с децата -
Зайко се женеше днес.
Зайка бе негова булка
с було и пъстър букет,
а шаферка, нежна светулка
до кума и кумата, отпред.
Вижте, кумата - хитрана
облизва се, чак до носа.
"Богата трапеза, Лисане,
очаква ни двама сега."
Светулката чу ги, смутена
на Мечо пошушна едва,
а той, изрева възмутено
"Как е възможно това!?
Де се е чуло видяло -
туй нийде го няма в света,
на заешка сватба голяма
Лисица да бъде кума."
Изгониха кума Лисана,
с нейния глупав Лисан.
Всеки доволен остана,
щастлив е и Зайко засмян.


 

© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??