"Загубил всичко-не загубвай себе си"
бе казал някога поета.
Загубих теб-загубих себе си
ти бе за мене всичко в таз планета.
Едва ли пак ще те открия-
това не би, ти, позволила.
Но спомена за тебе ази крия
в сърцето си, в сърцето, мила.
Не ми обръщай гръб отново
погледни ме пак за миг поне
и в очите ми кажи сурово:
Обичаш ли ме или не!
И ако случайно кажеш първото
ще те целуна и ще продължа.
Така ще знам че най-прекрасното
загубил съм, но не ще заслужа.
06 Юли 2003
© Борис Алексиев All rights reserved.