Mar 20, 2021, 2:19 PM

Заклинание 

  Poetry » Love, Strict forms
560 3 0

Недей. 

Не ми умирай във ръцете.  

Не ме моли. Не скривай себе си. 

  • Показвай картите си смело. 

Не се страхувай никога от самота.

Най-милото, най-чистото.

Не се изисква.

Безбрежен е и този океан. 

Безкрайни са следите - 

от думите неказани.

Остава само шепа жал. 

И само пепели, и само скръб.

Накрая. 

Заключени в тъма и ледна лъст. 

Във мозъка на череп нечий.

Обречени да дирят вечния покой. 

Не. 

Не ми умирай във ръцете. 

Не съм вълшебница.

Не съм светица аз. 

Не давам прошка никому. 

Не връщам мъртвите. 

Обичай първо себе си. 

След туй ще те обичам аз. 

© Maria Radeva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??