Mar 3, 2011, 3:14 PM

Законите на Мърфи 

  Poetry
491 0 2

 

 

Дали пък утре вече 

няма да я срещна?

Шанс е.

 

Мърфи знае само

за беда.

 

Но пък така е по-добре.

Да има елемент на изненада -

и за нея,

и за мен.

 

Да подскочи пак сърцето,

а умът да казва:

"Дръж се мъжки, пич!".

 

Ще срещнем погледи

като на кино,

за момент,

с усмивка,

и след това

пак сценката позната ще играем.

 

Подавам двата лева,

а тя изглежда ме

с насмешка

и врътва се 

без коментар.

 

"Здрасти" няма.

 

Не ме познава.

А не ме таксува.

 

Да, тъй е,

но и на кафенце

пусто

с мен не иска,

 

кучката му с кучка

сладка...

 

Изтрещявам.

 

С мене си играе

и се забавлява

в шах като ме вкарва

малката мръсница мила.

 

Ах, какво ми причинява...

 

Ще види тя

какво се получава,

щом с огън

някой ей тъй си играе

 

в сухата гора...

 

© Тони Бортолаци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??