Квадрат с четири равни страни.
Еднообразие. Диагоналът мълчи.
В ъгъла самотен стои.
Друго е да си пирамида, конус, кълбо -
гълъбов поглед встрани.
Еднаквостта дразни.
Защо на другите да приличаме?
Празни глави акъл да ни дават
и свободата ни да задушават!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.