Apr 3, 2018, 11:40 PM

Защо да страдам 

  Poetry » Love, Free verse
336 0 2

 Защо да страдам

 

Не тъгувам и не се ядосвам,
че изгубих нещо много свято
на сърцето ми е още топло, нежно
тихият шепот е в мен, в душата.
Не, няма да заглъхне тази топлина,
нито зова към сърцето, тъжно,
сърцето скрих в ъгъла на тишината,
само нежен шепот го обгръща,
чака с радост протегната ръка.
Защо да страдам днес и утре
винаги от гордост се мълчи
и само времето ще го докосва
с топли длани, сърце горещо.
А то времето те прави друг
и стар и чувствен, обичлив
по малко гордостта изчезва.
Остава само топлата любов.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??