Sep 17, 2011, 11:40 PM

Защо ли музите обичат 

  Poetry » Other
406 0 6

Защо ли музите обичат


Защо ли музите обичат
в тишината на безлунна нощ
в душите  тайно да надничат?
Дали боят се, че Луната ярка щом изгрее,
мистерията на вълшебството им
в сребърната и пътека ще изтлее ?
И бързат да ни потопят в нощта дълбока -
навярно ще поемем с тях на път - високо?...
Ще полетим в безкрая
на криле безплътни, леки,
ще чуем музика неземна и ще срещнем
душите сродни, търсени от века?
Да, музите обичат в нощ безлунна
в душата ни на пръсти
да се втурват...


 

© Хрис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??