Jan 22, 2010, 8:25 PM

Защо не и проза? 

  Poetry » Humour
560 0 8

Защо не и проза?

 

 

Деликатно и строго поглеждаш ме

през рамки на фина учтивост.

Мигом бегла усмивка подсказва, че

не сме просто само вежливи.

 

Лъчът от усмивка изгрява – разбрах,

че срещата става приятна.

Капчици пот по челото познах

и реших да си тръгна обратно!

 

Но това положение трогва те май -

и оставяш служебната поза!...

Защо ли не сложих на срещата край,

че нещата отиват към проза?...

 

Постоях раздвоена секундичка–две

и за кратко разумна и хладна

От поезия, щом не разбираш? – Добре!

С теб и прозата май ми допадна!...

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??