С какво ме привличаш, земя?
Със твойте пейзажи различни,
със твойте звезди романтични,
със твоите пъстри цветя!
Защо те обичам, земя?
За твойте нивя плодородни,
за твойте богатства природни,
за твоите тучни поля!
Защо те почитам, земя?
За твойте герои безбройни,
за днешните хора, достойни
да бранят мира на света!
© Славка Любенова All rights reserved.