May 29, 2007, 9:02 AM

Защото  

  Poetry
797 0 13

Защото

Защото мога да обичам,
защото съм роден щастлив,
не ми прилича, не прилича
да спра да искам да съм жив!

Защото мога да обичам,
да страдам без лъжи, с копнеж,
не падам на колене, ничком.
Приятел не подлагам на съмнеж.

Защото мога да обичам,
аз вярвам в днешни чудеса.
Дори през мълнии притичвам,
да вдигна паднала душа.

Защото мога да обичам,
да диря радост и през вик.
Защото много те обичам,
аз искам да си вечен Миг.

Защото мога да обичам...

11 януари 2002. Сингапур

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??