Jul 24, 2013, 10:00 PM

Заспива вината 

  Poetry
655 0 12

Свърши виното.

Празна е чашата

на вината.

Пенливата съвест

е изпита до дъно.

Лятото

в есента на страстта

се буди.

 

Оцелелите

житни кичури

на илюзии пълнозърнести

в разораната

нива-истина

се прегръщат

със мисли-светулки.

 

И е толкова

пъстро и хубаво

Радостта се целува

с тъгата.

Свърши виното.

Недолюбена

със щурците

заспива вината...

 

 

 

 

 

 

 

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??