,,Засвири ми, музиканте...''
В Родопа планина живял и свирил стар музикант
и с песента си омайвал дори животни и цветя.
От арфата му чудна се преплитали седем различни цвята -
цветовете на живота и на любовта...
О, засвири ми отново, музиканте,
запей ми пак онази песен с разноцветната дъга.
О, запей ми, музиканте, онази своя песен
със сладкия глас на любовта...
И не спирай ти да свириш и да пееш,
за живота, щастието и любовта,
че твоята омайна песен чудна,
носи на всеки по мъничко надежда на света! :)
P.S. Това стихотворение е по-различно от обичайните ми стихотворения. Сътворено е от една легенда и се надявам да ви хареса. :) Благодаря ви, че бяхте тук и го прочетохте. Обичам ви! :)
© Мила All rights reserved.