Aug 19, 2021, 5:18 PM  

Притихване 

  Poetry
384 2 10

Изнемогват словата от бързане,

отмалели от пътя отбиват.

Деривати отпадат несвързани,

илюзорни пространства се свиват.

 

Избледняват лица и приумици,

противят се в лукавство поредно.

Незначителни спирки и улици

непотребни потъват безследно.

 

След последните ляга затишие,

повсеместно и ненарушимо,

безполезно е всяко обдишване,

звуковете замират до зима.

 

 

© Светличка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??