„Светът ще бъде щастлив само тогава,
когато всеки човек ще има душа на художник.”
Огюст Роден
Затрептя надежда,
родена призори,
света да видя по-красив,
отколкото преди.
Ръката на художник
града да претвори
и с чудни багри
да ме вдъхнови.
Да няма прави линии,
да няма пустота,
а стремеж, нахъсване,
духовна висота!
Да няма тъжни погледи,
да няма празнота,
а ласкави ръце -
човешка топлота...
© Росица Танчева All rights reserved.