Може би, когато отворим очи,
светът ще станал е по-прекрасен.
Светъл, изящен, красив,
или казано кратко, на изкусни маниери подвластен.
Може би, когато отворим очи,
пред нас ще бъде шедьовър-картина.
Такава, каквато за жалост, другарко,
само в умовете ни има.
Може би, когато отворим очи,
животът ще станал е малко по-ясен.
Ще го разбираме, ще му се радваме,
няма да е толкова празен.
Може би, клепачите с радост ще се вдигнат,
за да видят неща променени.
Но за сега, бъди сигурна, приятелко моя,
си остават те здраво слепени.
© Божидар Лазаров All rights reserved.