На гроба ми не слагайте цветя,
които, късайки ги, сте убили!
Душата ми – събрала сетни сили –
от дяволското царство отлетя…
Дано не се завърна вече тук,
където властва вечната поквара!...
От опит проумях премъдрост стара:
неук е по-добре от недоук!
Дано не се завърна тука пак,
където и доброто зло излиза!
Изгубих смисъла, залутан в низа
от висши идеали на глупак…
На гроба ми не слагайте бетон
и не правете никакви огради!
Дотегнаха ми дните ми неради
и с радост литвам без прощален стон…
Не искам граници край своя гроб!
Безделникът се приживе насити
на мисли, в мрежа от вина обвити,
и все на нещо си да бъде роб!
За мене не проливайте сълзи!
Защо ще плачете в момента светъл,
когато най-щастлив ще е поетът
и бавно към Безкрая ще пълзи?!…
На гроба ми не слагайте цветя,
които, късайки ги, сте убили!
Душата ми – събрала сетни сили –
от дяволското царство отлетя…
06.08.2022, 14:54, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.