Feb 11, 2012, 1:24 PM

Завет 

  Poetry » Other
574 0 2


ЗАВЕТ

Когато свърши земният ми път,

приятелите, знам, при мен ще дойдат.

Със болка те за мен ще потъжат,

за младостта отминала ще си припомнят.

 

Ще спомнят за волните песни изпяти,

за дните, изпълнени с смях,

за в стихове чувства изляти

и за солената в окото сълза.

 

И няма да мога тогаз да извикам:

“Не скърбете за мене, приятели.

Щастлив съм!

Изпълнена с обич си тръгва душата ми,

пътят ми земен в буря премина.

 

Затуй не скърбете за мене, приятели,

а нашите песни запейте,

стоплете със песен душата ми

и болката в песен излейте.

 

Знам, ще ви мислят за луди,

но вие ми пейте, приятели!

Аз ще ви чуя!”

 

19.01.2010 г.

София

© Добромир Пенков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Но земният ти път още не е свършил!
    Затова пиши, а ние ще те четем.
    Докосна ме с този стих!
  • Оле страхотно е. Поздравления за прекрасния стих
Random works
: ??:??